Головна Новини Які зміни для водіїв в Україні зазнає 2022 рік

Які зміни для водіїв в Україні зазнає 2022 рік

0
1028

До настання нового 2022 залишаються лічені дні. Які нововведення для водіїв несе наступний рік – у цьому матеріалі.

  • У 2022 році на дорогах України з’явиться понад 200 нових камер автофіксації порушення правил дорожнього руху, пише newsyou.info . Система навчиться розпізнавати новий вид порушення проїзд на червоний сигнал світлофора.
  • Для водіїв буде повернуто систему штрафних балів. Ця система раніше вже діяла в Україні, але була скасована. Кожен автомобіліст отримає по 150 балів, і за порушення правил дорожнього руху буде тих позбавлятися. Після вичерпання ліміту порушник сплачуватиме штрафи вже грошима.
  • Восени 2022 року в Україні буде повернено обов’язковий техогляд для автомобілів. Усі автомобілі, які експлуатують на дорогах загального користування, проходитимуть перевірку на відповідність технічним нормам.
  • Податок на розкіш буде розширено. Власники автомобілів, вік яких менше ніж 5 років з моменту виготовлення, вартістю понад 1,3 мільйона гривень, платитимуть по 25 тисяч гривень на рік.
  • В Україні буде запроваджено систему підготовки водіїв. Майбутні водії детальніше вивчатимуть сучасні дорожні ситуації та проблеми, пов’язані з експлуатацією транспортних засобів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.