В Україні з’явиться перший автобан: деталі

В ідеалі наприкінці 2022 року планують розпочати перші роботи.

0
1298

Будівництво першого в Україні автобану планують розпочати наприкінці наступного року. Про це у програмі «Україна насправді» розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, пише «Дом».

«Є перша дорога, яку ми розглядаємо як платну. Це дорога «Краковець – Львів – Броди – Рівне». Ця дорога буде платною. Але вона має безкоштовну альтернативу — трасу, що існує, від Львова до пункту пропуску «Краковець», — повідомив міністр.

Автобаном закінчують підготовку техніко-економічного обґрунтування.

«Я сподіваюся, ми його за 2-3 місяці затвердимо. Після цього готуватимемося до концесійного конкурсу. У другому півріччі 2022 року плануємо провести концесійний конкурс і в ідеалі, напевно, наприкінці року розпочати перші роботи», – додав Кубраков .

Перший в Україні автобан Краковець — Броди — Рівне буде збудовано у рамках державно-приватного партнерства — концесії. Швидкісна дорога матиме не менше чотирьох смуг руху і проходитиме осторонь населених пунктів. Прогнозується значне скорочення часу в дорозі – більш ніж на 1,5 години. Якщо зараз дорога з Рівного до Краковця займає близько 4 годин, то нова може становити менше 2,5 годин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!