Головна Новини Штрафів побільшає: в Україні запрацювали нововведення у системі автофіксації порушень ПДР

Штрафів побільшає: в Україні запрацювали нововведення у системі автофіксації порушень ПДР

0
944

Влада України продовжує вводити нововведення у правила дорожнього руху. Цього разу зміни торкнулися режиму роботи автоматичної фіксації порушень.

Так, за словами поліції, нововведення сприяють якіснішій та вдосконаленій роботі систем автоматичної реєстрації правопорушень в Україні. Цифровізація та нові технологічні рішення дозволяють забезпечувати безпечніший рух транспорту, покращуючи комфорт на дорогах країни, інформує Avtosota.

Взаємодія поліції та Держслужби

Повідомляється, що нещодавно було досягнуто згоди між Нацполіцією з одного боку та «Укртрансбезпекою» з іншого боку щодо взаємодії у плані виявлення порушників власників автотранспортних засобів, що пересуваються дорогами зі смугою, призначеною для громадського транспорту.

Таким чином завдяки співпраці вдалося налагодити автоматизовану фіксацію виявлення виїзду на смугу маршрутного громадського транспорту, а також зупинки на ній.

Що зміниться

Якщо більш докладно, то «Укртрансбезпека» видає ліцензії на господарську діяльність у сфері пасажирських перевезень, що дає право, отримавши цей документ користуватися смугою для маршрутних засобів пересування. Далі ця інформація надходить у систему автоматичної фіксації і, завдяки цьому, поліція зможе визначати, чи є людина порушником чи ні. Хоча раніше таке визначення займало досить багато часу – потрібно було здійснити запит на базі та очікувати відповіді.

У чому перевага

Нововведення суттєво скоротить час на виявлення можливого порушника та опрацювання інформації пов’язаної з конкретною ситуацією. Це дозволить у короткий час виключити із правопорушників осіб, які мають дозвіл на пересування смугою для громадського транспорту.

До речі, поліція України зовсім недавно отримала в своє користування нові автомобілі. Серед моделей є кросовери, седани, позашляховики та автомобіль-фургон. Завдяки оновленому автопарку, поліція зможе швидше реагувати на різні ситуації та затримувати підозрюваних.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.