В Україні почнуть по-новому штрафувати власників авто на газі

0
2451

Схоже на власників транспортних засобів з неправильно встановленим або неправильно оформленим газобалонним обладнанням чекає сюрприз від української влади. Верховна Рада планує запровадити законопроект, який пом’якшує покарання для таких автомобілістів. Наразі закон під номером 6379 вже перебуває на розгляді у депутатів.

Причини запровадження закону

За словами народних обранців, причиною пом’якшення є висока популярність серед автомобілістів використовувати альтернативне паливо, зокрема автогаз. Крім того, у цьому випадку додаткове фінансове навантаження автовласники відчувають під час переобладнання транспортного засобу, а також при оформленні відповідних документів.

Цей законопроект ініційований групою депутатів, що складається із семи осіб, які представляють «Слугу народу». Закон був поданий до ВР на початку грудня поточного року, і на даний момент він знаходиться для ознайомлення у депутатів. Коли почнуться читання та голосування, наразі не повідомляється.

Сума штрафів

Наразі в українському законодавстві діє закон, який передбачає покарання за порушення в реєстрації газобалонного обладнання у вигляді штрафу у розмірі 340 гривень. Також цей закон діє щодо несправного встановленого ГБО та/або встановленого не відповідним чином, тобто з порушенням.

При повторному порушенні автовласник може втратити право керувати ТЗ терміном від трьох до шести місяців або може бути заарештований відповідно до КУпАП від п’яти до десяти діб.

Після введення нового закону сума штрафу зменшиться вдвічі та становитиме 170 грн. У разі повторного порушення сума виплати за штрафом складе 340 грн.

Раніше ми також повідомляли про те, які автомобілі із заводським ГБО є у продажу на українському ринку. Серед відомих марок є такі як Мерседес, Opel, Chevrolet та KIA.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!