У Китаї обрали «Автомобілі року»

0
159

На території Піднебесної було вручено щорічну престижну премію Xuanyuan Award, яка, як зазначає видання «Китайські автомобілі», вважається одним з аналогів конкурсів «Автомобіль року» в інших регіонах світу.

Згідно з умовами подання заявок, на премію Xuanyuan Award можуть розраховувати моделі авто, що з’явилися у продажу в Китаї в період з 1 грудня минулого року. Електромобілям досить просто продаватися, а у випадку з машинами з ДВЗ необхідною умовою є ще й локалізація їхнього випуску. Журі премії Xuanyuan Award оцінює номінантів конкурсу за декількома параметрами, включаючи відчуття від керування, якість роботи електронних водіїв помічників, а також “просунутість” медіасистеми.

У 2021 році перемогу на даному конкурсі розділили між собою преміальний електровшляховик HiPhi X та седан з бензиновим двигуном GAC Empow. Перший відзначили за незвичайний дизайн, безліч високих технологій, а також гідні динамічні характеристики, другий за функціональність, доступність при достатньому рівні якості.

У десятку фіналістів премії Xuanyuan Award , серед яких були обрані переможці, також увійшли електричні позашляховики GAC Aion V Plus і Tesla Model Y , кросовери Citroen C5 X , Geely Xingyue L , Lynk & Co 09 і Voyah Free , а також Hyundai. Фургон Custo та седан Xpeng P5 . Останній відзначили за фірмову технологію автопілота. У 2020 році премія Xuanyuan Award також мала два переможця: Hongqi H9 і Xiaopeng P7.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!