Головна Новини Українцям обіцяють дешеві автокредити: хто зможе отримати

Українцям обіцяють дешеві автокредити: хто зможе отримати

0
722

Електромобілі у всьому світі продовжують завойовувати все більше ринків і, як повідомляють експерти, така тенденція відбуватиметься ще довгі роки, поки цього виду транспорту не стане переважна більшість, а надалі взагалі замінить машини з ДВЗ.

Україна також планує поступово переходити на екологічний транспорт, таким чином замінюючи бензинові та дизельні автомобілі на «зелені». Про це говорять практично всі гілки влади, зокрема, Президент України Володимир Зеленський, який запропонував запустити пільгову систему кредитування екотранспорту у вигляді 5%, повідомляє Avtosota .

Програма кредитування під 5% стане мотиваційною у покупці електромобіля

За повідомленням різних аналітиків, кредитна програма під 5% на покупку електромобілів надасть серйозного поштовху для вдосконалення автомобільної сфери країни. Завдяки цьому Україна може стати повноцінним гравцем на світовому ринку електромобілів. Крім того, можуть з’явитися вітчизняні виробники, які зможуть виконувати розробку, складання та масштабну реалізацію такого виду транспорту.

Дана кредитна програма отримала назву «Українська мрія», і передбачає видачу кредитів з низькою відсотковою ставкою не лише для покупки електроавто, а й для здобуття житла, здобуття освіти та зміни професії.

Инфраструктура и перспектива

Якщо говорити про електротранспорт, то експерти заявляють, що тут може йтися не лише про легкові машини, а й про електроавтобуси, призначенням яких є пасажирське перевезення міськими та міжобласними маршрутами. Таким чином, програма торкнеться і інфраструктури під даний вид транспорту – заправні мережі, сервіси та ін.

Як відомо, програма влади країни передбачає з 2030 року збільшене використання машин на електротязі, а експлуатація авто з ДВЗ, і особливо дизельних, має бути суттєво зменшена.

Для кого пільгове кредитування?

Щодо того, хто може взяти участь у даній програмі доступної іпотеки, то це офіційно працюючі громадяни країни, які сплачують податки до бюджету України.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.