П’яних за кермом вирахують по-новому: що вигадали японські вчені

0
68

Японські вчені винайшли “розумне” автокрісло з датчиками для визначення сонливості водія або зниження його дієздатності з інших причин.

Про це йдеться у статті, опублікованій на сайті ACS Applied Electronic Materials.

До появи цієї розробки виробники використовували відеокамери в салоні або зовні, які відстежували вираз обличчя та рух очей водія, а у другому випадку – характер руху автомобіля.

Тепер у кріслі водія розмістили датчики, метою яких є збирання інформації про такі показники організму як частота серцевих скорочень та дихання. Також апаратура стежить за поставою людини за кермом і попереджає, якщо вона схиляється у будь-який бік.

Така технологія може отримати застосування в ще більш автоматизованих автомобілях наступного покоління. Транспортний засіб майбутнього зможе помітити, що пасажиру стало погано, і викликати швидку допомогу або примусити до зупинки п’яного водія.

Зазначається, що вчені використовували новітні п’єзоелектричні датчики, які мають високу термостійкість. Для цього було створено спеціальну конструкцію для захисту системи, яка забезпечила їхнє функціонування при температурі до 120 градусів за Цельсієм.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!