Головна Новини Українці знайшли ще один спосіб позбутися «євробляхів»: у чому його небезпека

Українці знайшли ще один спосіб позбутися «євробляхів»: у чому його небезпека

0
2407

У середині листопада закінчився термін пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах.

Частина власників не встигла переоформити документи і зараз вони шукають способи позбавитися цих машин, щоб не платити божевільні штрафи.

Нещодавно власники євроблях знайшли ще один спосіб порятунку від нерозмитненого автомобіля. Про це повідомляє «РБК-Україна» із посиланням на UBR.

Наприкінці листопада в мережі з’явилося безліч оголошень від компаній та приватних осіб про розбирання автомобілів із європейськими номерами.

Цей спосіб і став новою схемою позбавлення автомобіля, який не встигли поставити на облік.

Найпростіший варіант – здати автомобіль у компанію з розбору за ціною металу. Після розбирання продажем авто займатимуться професіонали.

Водії використовують і інший варіант – розбирають автомобіль у власному гаражі, а потім виставляють оголошення про продаж запчастин до інтернету.

Проте експерти попереджають, що цей метод є найбільш ризикованим і незаконним. У власника автомобіля можуть виникнути серйозні проблеми.

«Цей спосіб абсолютно – нелегальний. Але в більшості випадків, якщо машина вже якась безнадійна, і на ній вже не можна пересуватися – немає документів, немає варіантів її легалізувати – кількасот євро на розбиранні за неї, може, можна буде й повернути», — вважає голова Інституту досліджень авторинку Станіслав Бучацький.

Легально здати автомобіль на розбирання неможливо, тому що він перебуває на контролі державних органів.

Без офіційного дозволу із машиною проводити такі маніпуляції заборонено.

Позбутися євробляхи у такий спосіб і уникнути покарання можуть фактично лише ті, хто не страхував цей автомобіль, хто не має жодного штрафу за порушення правил дорожнього руху і їхня машина не зареєстрована в жодній базі.

Якщо буде встановлено, що автовласник здав машину на розбирання у такий незаконний спосіб, то йому світить штраф у 170 тисяч гривень.

Варто зазначити, що зараз є кілька способів вирішити проблему із євробляхами.

Найоптимальнішим способом позбавлення штрафу – віддати автомобіль на користь держави.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.