Tesla запроваджує нові правила використання автопілота – деталі

0
24

Компанія Tesla оголосила про впровадження додаткової системи контролю водіїв при активному автопілоті. Відеокамери, встановлені в салоні, відстежуватимуть напрямок погляду. Відмовитися від фільмування можливості не буде.

Раніше компанія Tesla здійснювала контроль за станом водія за допомогою спеціальних датчиків, що визначають момент повороту керма. Однак після низки аварій за участю автомобілів Tesla, які рухалися в автоматичному режимі, фахівці визнали, що цього не достатньо.

Камера, розташована над дзеркалом заднього виду, зможе виявити неуважність водія та попередити його звуковими сигналами при увімкненому автопілоті. Причому відмовитися від нової системи контролю не вийде, оскільки всі власники електромобілів Tesla повинні будуть підписати нову угоду, дозволивши компанії збір персональних даних.

Нагадаємо, у середині серпня влада США розпочала розслідування, під час якого планують перевірити роботу системи автопілота Tesla. Причиною офіційної перевірки стала серія аварій з машинами екстрених служб.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!