Поліція може вилучити посвідчення водія за борги за аліментами

0
128

В Україні почастішали випадки, коли водіїв позбавляють посвідчень просто на місці зупинки. Причиною позбавлення прав є несплата аліментів.

Стаття 71 Закону «Про виконавче провадження» говорить, що боржник за аліментами може бути позбавлений права керувати транспортним засобом, якщо сукупний розмір заборгованості перевищує суму відповідних платежів за 4 місяці. Позбавлення прав проводиться лише за наявності постанови, що відображається у єдиній базі.

Якщо під час перевірки документів водія-порушника офіцер виявить наявність винесеної ухвали про позбавлення прав, то посвідчення буде вилучено. Матеріали передадуть до суду.

Частина 3 статті 126 КУпАП забороняє керувати транспортними засобами особам, для яких запроваджено тимчасове обмеження. За порушення передбачено штраф у вигляді позбавлення прав водія на 3-6 місяців.

До розгляду справи в суді водієві видають тимчасовий документ, який дозволяє керувати автомобілем. Якщо суд вирішить, що посвідчення водія підлягає конфіскації, то після закінчення терміну обмеження водій повинен пройти медогляд, і скласти теоретичний та практичний іспит з ПДР.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!