У поліції розповіли про найчастіші причини ДТП в Україні: страждають і водії, і пішоходи

0
111

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів про рівень безпеки на дорогах України. Він назвав кількість ДТП за 2021 рік, а також поділився подробицями щодо головних причин виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Також Олексій відзначив і позитивні зміни, якщо порівнювати із ситуацією у 2020 році.

— Кількість загиблих на дорогах поменшала на 10%, якщо порівнювати з минулим роком. Я сподіваюся, що така позитивна динаміка триматиметься до кінця року, заявив Білошицький.

Олексій докладніше розповів про найчастіші причини ДТП. Наприклад, понад 40% аварій трапляється через перевищення швидкості. На другому місці – порушення правил маневрування. Багато українців також нехтують правилами перетину перехресть — ДТП з цієї причини на третьому місці за популярністю.

Пішоходи також страждають від тих, хто ігнорує правила правил дорожнього руху — неправильне перетинання переходів на четвертому місці. Багато водіїв переоцінюють можливості свого авто — гальмівний шлях залежить від реакції водія та погодних умов. Недотримання дистанцій між транспортними засобами замикає рейтинг на п’ятому місці.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!