Нові ціни на заправках змусять українців забути про автомобіль

На думку експертів, вартість палива в Україні може підскочити вже найближчим часом. Українців активно готують до "кусачих цін" на АЗС

0
787

Експерти повідомили про ймовірне подорожчання зрідженого газу та бензину в Україні.

У виданні “УНІАН пояснили, з чим пов’язане можливе зростання цін автогазу та бензину, а кваліфіковані експерти дали свої прогнози на найближчий час.

Щодо зрідженого газу, то в перспективі його ціна може підвищитися до 20-20,2 гривень за літр із актуальних 19,5. А ось бензин має всі шанси до подорожчання до 45 гривень за літр, із нинішніх 32.

“На сьогоднішній день ціна скрапленого газу в роздріб має потенціал до підвищення до 20-20,2 гривень за літр. Це пов’язано зі зростанням закупівельної ціни на кордоні України, яке зумовлене у свою чергу подорожчанням скрапленого газу, як і інших енергоносіїв, у світі” , – Розповів експерт “Консалтингової групи А-95” Артем Куюн.

Гендиректор компанії “Прайм” Дмитро Леушкін заявив, що за невтішним прогнозом вартість нафти в середньостроковій перспективі може зрости до 100 доларів за барель із нинішніх 80 доларів. Виходячи з цих показників, можна вирахувати і ймовірну ціну – 45 гривень за літр бензину.

“Газ дуже дорогий у всьому світі – тисячу доларів за тисячу кубів. Ціна практично однакова по всьому світу. Якщо нафту перерахувати на газ, то вийде, що похідні з нафти вдвічі вигідніші. Таким чином, газова світова паніка ризикує дуже підняти ціни на бензин на заправках”, – додав експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!