В Україні можуть змінити правила врегулювання паркування авто: подробиці

0
520

У Верховній Раді України вирішили впорядкувати стосунки у сфері паркування автотранспортних засобів. Для цього було розроблено законопроект, який передбачає внесення змін до Цивільного кодексу України, статтю 977 “Зберігання автотранспортних засобів”. Зміни передбачають визначення відносин паркування як відносин обміну та зберігання.

Законопроект передбачає, що надання послуг паркування не мають права обмежувати рух транспортних засобів за несплату стоянки. У разі виникнення розбіжностей такі суперечки вирішуватимуть у суді.

Надання послуг паркування отримає можливість використовувати шлагбауми, огорожі, відеокамери та ін. для забезпечення належних умов зберігання. Також, зберігач отримає право переміщати транспортні засоби на стоянці, тобто автомобіль суттєво обмежує рух на парковці. Переміщення можна проводити з використанням зовнішніх пристроїв, не порушуючи якість та умови поранення.

Говорячи простіше, законопроект пропонує визначити та закріпити правовий статус послуг паркування між особами, які надають послугу, та користуються такою. Адже залишаючи свій автомобіль на стоянці, власник платить гроші та має розраховувати на віддачу з боку зберігача.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!