Штраф у 1000 доларів за гучний вихлоп автомобіля: де так карають водіїв

Безпрецедентні штрафні санкції запровадили у Нью-Йорку.

0
145

Новий губернатор Нью-Йорка Кеті Хокул підписала закон, який збільшує штраф за надмірний шум вихлопної системи автомобіля із 150 до 1000 доларів. Проект називається SLEEP, але насправді це абревіатура, що означає “Зупинити сильне та надмірне забруднення вихлопними газами”.

За словами організаторів SEMA – найбільшої тюнінг-виставки у США, накладений владою Нью-Йорка штраф стане найбільшим покаранням за гучний глушник у країні. На другому місці йде санкція в Колорадо, яка вдвічі менша – 500 доларів.

Основна причина різкого збільшення штрафу в Нью-Йорку – стурбованість популярності дрэг-рейсингу, що зростає. Під час пандемії кількість незаконних перегонів на вулицях міст штату значно збільшилася, і влада сподівається, що суворі фінансові санкції допоможуть боротися з порушниками закону.

Крім того, пропонується встановити прилади, які вимірюють рівень шуму у деяких місцях міста. Також проектом передбачено посилення контролю за тюнінговими компаніями. Якщо ательє або магазин запчастин упіймають 3 рази на маніпуляціях з глушниками, воно залишиться без ліцензії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!