Що потрібно знати про електромобілі

0
995

Електромобіль замість паливного бака має бортову батарею, яка заряджається від джерела електроенергії, накопичує її і використовує для живлення електродвигуна і приведення коліс в рух. Це означає, що електромобілі не потребують зчепленні, коробці передач або вихлопній трубі. В результаті вони набагато тихіше і, як багато хто говорить, більш плавні в управлінні.

Тепер при повній зарядці стандартний електромобіль може проїхати більше 400 км без підзарядки. Можливо, це не так далеко, як можна було б проїхати на одному баку бензину, але більшість поїздок все ж легко зробити на електромобілі.

Є безліч причин, по яких варто придбати електромобіль. Один з найважливіших – це навколишнє середовище. Електричні автомобілі екологічні, вони виробляють менше викидів і більш ефективні. Дев’яносто п’ять відсотків енергії, що виробляється електромобілем, перетворюється в рух. Двигун внутрішнього згоряння ефективний тільки на 30%, а велика частина енергії втрачається у вигляді тепла і шуму.

Є й інші переваги – більш низькі експлуатаційні витрати, оскільки повна заправка коштує значно менше, ніж бак бензину. Менша кількість рухомих частин означає також менші витрати на технічне обслуговування.

Як правило, електричними вважаються автомобілі трьох типів:

  • Звичайні гібриди, які вимагають наявність бензобака, але також мають електродвигун, що працює від акумулятора, який заряджається при гальмуванні автомобіля.
  • підключаючі гібриди, які мають і електродвигуни, і бензинові двигуни. Вони можуть бути підключені для зарядки і зазвичай працюють протягом короткого періоду на електроенергії.
  • Акумуляторні електромобілі, що працюють тільки на електриці.
    Водії заряджають бортову батарею електромобіля, або від спеціальної точки зарядки, або від звичайної розетки. Швидкість зарядки залежить від типу автомобіля та типу джерела живлення.

Існує три типи швидкості зарядки:

  • повільна зарядка, яка займає близько 5 годин;
  • швидка зарядка, яка займає близько години,
  • швидка зарядка, при якій можна зарядити автомобіль всього за 20 хвилин.

Точки швидкої зарядки зазвичай знаходяться поруч з великими дорогами або на станціях обслуговування автомагістралей.

Людство вступаємо в нову еру електромобілів. Інфраструктура для їх підтримки, вартість виробництва і швидкість їх зарядки значно покращаться в найближчі кілька років. Водіння електромобіля стане нормою для багатьох в найближчі роки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!