Їздив з підробленими водійськими правами: який штраф отримав водій

Суд оштрафував водія, який їздив з підробленими водійськими правами.

0
49

Чемеровецький районний суд визнав 45-річного жителя м. Городок винним у використанні завідомо підробленого документа (частина 4 статті 358 Кримінального кодексу України) та покарав його штрафом у розмірі 850 гривень (п`ятдесят неоподаткованих мінімумів доходів громадян), передає пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

«Авто чоловіка поліцейські зупинили 6 вересня 2021 року в смт Чемерівці й попросили його надати документи на транспортний засіб та посвідчення водія. Знаючи, що його водійські права підроблені, він все одно дав їх для перевірки співробітникам поліції.

За висновком експерта, цей документ не відповідає посвідченню встановленого зразка, що перебуває в офіційному обігу на території України, а виготовлений за допомогою друкувальних пристроїв і має ознаки технічної підробки.

У суді обвинувачений підтвердив, що надав правоохоронцям для перевірки підроблене посвідчення водія.

При призначенні виду й міри покарання, серед іншого, суд врахував, що обвинувачений вину у вчиненому кримінальному проступку визнав, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення, не перебуває на обліках у психіатра і нарколога, має позитивні характеристики за місцем проживання, а тому дійшов висновку, що його виправлення можливе без ізоляції від суспільства.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду», — сказано у повідомленні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!