Ціни на дизпаливо в Україні зросли до рекордної позначки

0
128

Паливний ринок України майже на 80% складається з імпорту. У зв’язку з підвищенням зростання вартості нафти ціни на паливо в Україні також збільшуються. За останній тиждень середня вартість бензину і дизеля в Україні зросла майже на гривню, а автогазу – на 0,07 гривні.

Ціни в роздрібних мережах АЗС були збільшені після чергового оновлення граничної вартості на паливо Міністерством економіки України. Згідно з оновленими даними, ціна звичайного бензину не повинна бути вище 32,57грн / л., Звичайного дизеля – 31,35грн / л.

Варто відзначити, що ціна дизеля досягла найвищого показника вартості за останні 3 роки. У більшості областей ціни підняли на 0,85-0,95грн / л.

Коментуючи ситуацію експерти підкреслюють, що на відміну від минулих років, ріст цін на енергоносії має глобальний характер. Зростають ціни на всі ресурси: нафта, вугілля, газ. Експерти прогнозують, що ситуація буде тільки погіршуватися, і ціни продовжать рости.

Сергій Куюн додав, що до кінця тижня очікується оновлення нових рекомендованих цін на паливо в Україні. За його прогнозом, опубліковані ціни виявляться вище діючих і стануть поштовхом до чергового подорожчання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!