Компанія Skoda займеться розробкою бюджетних моделей для Volkswagen Group

Чеська фірма вперше взяла на себе відповідальність за глобальну платформу, оскільки материнська Volkswagen Group націлена на ринки, що розвиваються.

0
67

Skoda отримала повний технічний контроль над платформою Volkswagen Group початкового рівня MQB-A0 – вперше вона взяла на себе відповідальність за межбрендовую архітектуру. Він слід за розробкою чеським виробником спеціалізованої платформи MQB-A0-IN для індійського ринку, де в червні почалося серійне виробництво компактного позашляховика Skoda Kushaq. В майбутньому вона ляже в основу інших продуктів Skoda і Volkswagen, і друга модель повинна бути представлена ​​пізніше в цьому році.

Існуюча платформа MQB-A0 лежить в основу Volkswagen Polo і T-Cross, Audi A1 Sportback, Seat Arona і Ibiza, а також Skoda Fabia, Kamiq і Scala. Передача Skoda контролю над MQB-A0 – важливий крок у плані Вольфсбурга по використанню чеської фірми в якості провідного бренду на ринках, що розвиваються, а саме в Росії, Африці, Південно-Східної Азії і Латинській Америці.

Volkswagen Group вказує на незалежні дослідження ринку, згідно з якими поставки автомобілів з ДВЗ виростуть на 58% до 7,5 мільйона на цих територіях протягом наступних 10 років, а в наступні п’ятирічні періоди очікується ще один мільйон продажів. Досвід Skoda в сегментах початкового рівня буде використаний для прицілу нових моделей на ці зростаючі ринки.

«Взявши на себе відповідальність за глобальну платформу MQB-A0, Skoda Auto вперше відповідає за розробку платформи в усьому світі», – сказав генеральний директор Skoda Томас Шефер. «Ми застосовуємо наш досвід в області розвитку, беремо на себе ще більшу відповідальність в рамках Volkswagen Group і в той же час зміцнюємо штаб-квартиру Skoda Auto як важливий європейський центр розвитку для Групи. Я переконаний, що ми зможемо залучити багато нових клієнтів завдяки глобальній платформі MQB-A0 і зміцнити позиції Групи в сегментах початкового рівня ».

В результаті переїзду будуть створені сотні нових робочих місць, багато з яких з’являться в технічному відділі Skoda. Очікується, що більшість цих посад буде заповнено новими співробітниками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!