За статистикою електромобілі в середньому проїжджають більше, ніж авто з бензиновими ДВЗ

0
101

Британський офіс Peugeot провів дослідження, в результаті якого з’ясувалося, що електричні автомобілі проїжджають більше кілометрів в тиждень, ніж автомобілі з бензиновими двигунами. Різниця поки невелика – всього 16 кілометрів – проте в Peugeot впевнені, що результати дослідження підтвердили придатність електромобілів не тільки для коротких поїздок.

Як з’ясували аналітики Peugeot, найбільша відстань в тиждень долають автомобілі, оснащені гібридними силовими установками – 204 кілометри. На другому місці опинилися машини з дизельними ДВЗ із середнім результатом 151 кілометр. Електрокари з 146-кілометровим щотижневим пробігом опинилися на третьому місці, обігнавши бензинові машини, показник яких – всього 130 кілометрів.

Менш 18 відсотків власників машин з ДВЗ сказали, що їм доводиться проїжджати більше 320 кілометрів (200 миль) на тиждень. Таким чином, відзначають в автори дослідження, більшості водіїв цілком підійшли б сучасні електрокари, які проїжджають без підзарядки більше: наприклад, Peugeot e-208 здатний подолати на повній батареї 349 кілометрів по циклу WLTP.

Незважаючи на це, запас ходу залишається одним з основних факторів, що зупиняють водіїв від переходу на «зелені» автомобілі. Так, головною причиною його назвали 36 відсотків британців, що вважають за краще ДВС. Більше половини (53 відсотки) відзначили високу вартість електромобілів, а ще 43 відсотки – відсутність розвиненої інфраструктури. Виявилося, що майже 20 відсотків власників «батарейних» машин повертаються до автомобілів традиційними моторами через недостатню кількість зарядних станцій.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.