Навчати майбутніх водіїв в Україні будуть як в Європі

0
1164

Навчання майбутніх водіїв буде проводитися за оновленою методикою. Вона відповідає європейським нормам і положенням відповідної Директиви ЄС.

Про це розповідається на офіційній сторінці ДСЦ МВС. Процес стандартизації та уніфікації діючих норм у відповідність з європейськими дістався і до методики проведення підготовки водіїв.

6 жовтня Уряд прийняв Постанову Кабінету Міністрів України №1045 «Про внесення змін до Типової навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів», яка оновлена ​​з урахуванням положень Директиви 2006/126/ЄС.

Згідно з цим документом, зокрема, встановлено мінімальну кількість навчальних годин для підготовки водіїв. При цьому навчальні заклади не обмежені в можливості введення в свої програми додаткових годин для підготовки.

Оптимізовано загальний час підготовки водіїв по всіх категорій. Наприклад, по категорії «В» зменшено час теоретичної підготовки з 100 до 63 годин, час практичної підготовки залишилося колишнім – 40 годин.

Оновлені теми з теоретичної та практичної підготовки та перепідготовки водіїв. Зокрема, додано розділ «Медичне забезпечення (заходи допомоги при ДТП)», актуалізований зміст тематичних програм, введені теми, що стосуються живлення транспортних засобів із застосуванням електричної енергії.

Змінено порядок підготовки водіїв в навчальних закладах. Тобто, майбутнім водіям необхідно буде спочатку пройти повний курс теоретичної підготовки та успішно здати в автошколі відповідний іспит, а тільки потім їх допустять до навчання з практичного водіння.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.