На автобанах Німеччини введуть обмеження швидкості

0
90

Рішення обмежити швидкість на всіх автобанах зараз підтримують 50% німецьких водіїв і навіть чотириразовий чемпіон Формули-1 закликав ввести ліміти.

У Німеччині планують обмежити швидкість на всіх автобанах. З такою ініціативою виступає Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), яка перемогла на недавніх парламентських виборах. Про це повідомляє Auto.today.

Примітно, що таку ініціативу в СДПН пояснюють не стільки турботою про безпеку дорожнього руху, скільки бажанням зменшити шкідливі викиди СО2. На швидкості 110-130 км / год їх рівень набагато нижче, ніж при 200-250 км / г.

Тема зниження швидкості руху транспорту на автобанах регулярно піднімається німецькими політиками вже не один десяток років. Якщо спочатку всі подібні магістралі не мали ніяких обмежень швидкості, то з часом на деяких їх секціях встановили ліміти в 110-130 км / г. І поступово таких ділянок стає все більше, а легально розігнатися до 150 км / год і вище тепер можна лише місцями.

Втім, повністю обмежити швидкість на всій довжині автобанів не виходило, адже раніше громадськість в Німеччині не підтримувала це рішення. Проти виступав і німецький автоклуб ADAC. На захист своєї позиції експерти наводили статистику ДТП на автобанах Німеччини – кількість аварій було приблизно таким же, як на автомагістралях в інших країнах.

Однак тепер ADAC не перешкоджає запровадженню таких лімітів швидкості. Мало того, останні соціологічні дослідження свідчать, що їх підтримують 50% німецьких водіїв.

До того ж, у соціал-демократів з’явився несподіваний союзник – чотириразовий чемпіон Формули-1 Себастьян Феттель. Гонщик стверджує, що обмеження швидкості зменшить викиди СО2 на 2 млн. Тонн, а також врятує людські життя. Любителям швидкісної їзди він порадив частіше відвідувати гоночний трек.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!