Названо країни, в яких найшвидше з’явиться електротранспорт

Поки одні країни вводять закони проти управління машиною без водія, інші приступають до перших тестів безпілотного руху.

0
672

Сполучені Штати Америки

На відміну від багатьох держав США не підписували Віденську конвенцію про дорожній рух 1968 року. За цим документом, водій зобов’язаний сидіти всередині салону авто під час руху. Це унеможливлює початок роботи безпілотників для багатьох держав, проте не для Америки. Там безпілотники вже мають право пересуватися в кількох штатах.

Сьогодні в Каліфорнії п’ять компаній можуть проводити тести без страхувального водія. До таких відносяться Waymo, Nuro, GM Cruise, Zoox і AutoX. До речі, Waymo – поки єдиний публічний сервіс, який працює повністю без автовласників. Роботаксі можна викликати, зокрема, в передмісті Фенікса.

Також безпілотники діють в Лас-Вегасі – там діє великий сервіс Motional. Правда, поки поїздки проходять в супроводі страхує водія. Викликати подібне таксі можна через додаток Lyft.

Норвегія

У Норвегії автомобілі з автопілотом вже стали використовувати – поки виключно в найпростіших операціях. Таким чином, в Осло вже є три автобусні маршрути, які діють без водіїв. Для безпеки вони рухаються на обмеженій швидкості – близько 20 км / г.

Ще безпілотники ходять в аеропорту Осло – кожну зміну автопілотіруемие снігоочисники виходять прибирати злітно-посадочні смуги.

Крім цього, дана технологія застосовується для вантажоперевезень. Безпілотні пороми щодня доставляють невеликі вантажі в порти, а деяка кількість автопілотіруемих вантажівок перевозять вантажі з шахт на залізничні станції.

Сінгапур

Дана країна знаходиться на першій позиції по можливості появи безпілотного траспортосообщенія в рейтингу KPMG.

Влада постійно вкладаються в випробування авто з автопілотом, зокрема – громадського. Сенс в тому, що Сінгапур вельми компактна за розмірами країна. Позитивна сторона в тому, що доїхати до будь-якої точки можна досить швидко. В державі є навіть спеціальна довгострокова програма – «В будь-яку точку за 45 хвилин».

Одночасно в зв’язку з щільністю забудови не залишається місця для паркування. А сама влада зменшують стимуляцію володіння особистою машиною податковим шляхом – це, до речі, теж частина названої програми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!