В Україні хочуть доплачувати при покупці нових авто – деталі

0
2116

В Україні хочуть ввести утилізаційний збір для б / у автомобілів. При покупці нових машин пропонують доплачувати за здачу попереднього авто на утилізацію. З такою пропозицією виступив голова Держекоінспекції Андрій Мальований. Про це передає today.ua

Мальований підкреслив, що тільки 5% українців віддають свої машини в утилізацію. Так, в 2020 році в Україні утилізували 13 тисяч автомобілів.

“Решта автомобілі забруднюють навколишнє середовище на звалищах”, – сказав глава Держекоінспекції.

За його словами, для того, щоб вирішити проблему б / у авто, потрібно взяти приклад з Європи. Зокрема, він пропонує доплачувати українцям при покупці нового автомобіля після належної утилізації старого. Також пропонується ввести утилізаційний збір після закінчення експлуатації автомобіля і високі штрафи для тих, хто порушує норми утилізації.

Яка може бути базова ставка утилізаційного збору – поки не відомо. У деяких країнах він становить не більше 5% від вартості автомобіля.

Раніше Верховна Рада затвердила в першому читанні законопроект №2207-1д, згідно з яким повинна бути посилена відповідальність виробників за б / у автомобілі та шини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!