Купівля зимових шин влетить в копієчку: чому зросли ціни

Стало відомо, чому подорожчало «перевзування» автомобіля.

0
1189

В 2021-м підготувати авто до зими буде на 15% дорожче, ніж в минулому році. Про це повідомляє сайт UBR .

Так, встановлення зимових шин стане дорожче.

Видання зазначає, що про підвищення цін на гуму попереджали ще влітку, коли стало відомо про дефіцит натурального каучуку, який є важливою сировиною у виробництві шин.

Його пропозиція різко знизилося через збільшення попиту від медичної галузі в зв’язку з пандемією коронавірусу, неврожаю, викликаного катаклізмами, і поширення хвороби дерев, з яких видобувають матеріал.

Зазначено, що також на зростання цін вплинула вартість доставки з Китаю і азіатських країн, яка збільшилася в кілька разів. Експерт зазначає, що це також впливає на вартість гуми і зменшення її кількості в магазинах. Ряд виробників підвищив ціни деяких позицій на 5-10%, і ця тенденція продовжиться.

Крім того, подорожчання шин прискорилося через те, що їх виробники не можуть в повному обсязі задовольнити підвищення попиту після спаду в 2020 році. Деякі заводи досі працюють не на повну потужність.

Фахівець розповів, що гума від популярних брендів буде коштувати дуже дорого, а запаси з минулих років дуже швидко продаються. У той же час нові шини не встигають привезти. Спостерігається, що деякі розміри подорожчали на 30%, а велика гума зараз в дефіциті.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!