Німецькі перевізники хочуть наймати українських водіїв

0
849

В останні кілька років в світі спостерігається гостра нестача водіїв вантажного транспорту. Як відзначають в Німецькій Федеральної Асоціації вантажного транспорту, логістики та управління відходами (BGL) прогнозують, що ситуація буде тільки погіршуватися.

Представник правління BGL Дірк Енгельгардт закликає уряд Німеччини надати підтримку. BGL пропонує запровадити нову програму, яка буде навчати нових водіїв і вдосконалювати навички вже досвідчених.

Також Дірк Енгельгардт торкнувся теми наймання співробітників з-за кордону. Посилаючись на вдалий експеримент Литви, де працюють багато далекобійники з України та Білорусі. Експерт запропонував надати можливість іноземцям офіційно влаштовуватися на роботу водіями в Німеччині. Як відомо, в Німеччині діють суворі правила по найму співробітників з третіх країн, тому вихідцям з країн не входять в ЄС може бути складно влаштуватися.

Представники логістичних компаній Німеччини підтримали ідею залучення водіїв з країн не входять до складу ЄС. При тому вони закликають строго контролювати ринок праці. Наприклад, ввести жорсткий контроль документів і кваліфікації водіїв.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!