Чехія буде боротися з забороною на ДВЗ в ЄС

Прем'єр-міністр заявив, що його країна не прийме таке обмеження.

0
61

Європейська комісія, мабуть, як і раніше зіткнеться з безліччю перешкод у своїй спробі заборонити продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в ЄС після 2035 року. Пропозиція Брюсселя вже викликало розбіжності серед країн-членів, і Чехія оголосила, що буде боротися з таким рішенням.

«Ми не приймемо заборони на продаж автомобілів, що працюють на викопному паливі. Це неможливо. Ми не можемо нав’язувати нашій країні те, що винайшли зелені фанатики в Європейському парламенті », – цитує слова прем’єр-міністра Чехії Андрія Бабіша Automotive News Europe.

Прем’єр-міністр був непохитний у тому, що метою його уряду є захист національних інтересів. Серед них – автомобільна промисловість, яка є одним з наріжних каменів чеської економіки, виробляючи близько 1/3 валового внутрішнього продукту. В основному це пов’язано з компанією Skoda, яка входить до складу VW Group і має в країні три заводи з виробництва автомобілів і двигунів.

Крім того, у Чехії є заводи Toyota в Колине і Hyundai в Ношовіцах, що виробляють близько 1,44 мільйона нових автомобілів в рік. 85% з них вивозиться за кордон, тому реакція Бабіша цілком логічна, оскільки автомобільний сектор має стратегічне значення для економіки країни.

Вирішення цього питання очікується в наступному році, коли Чехія стане головою ЄС. Однак до цього прем’єр-міністр повинен перемогти на наступних парламентських виборах, які призначені на 8 і 9 жовтня. Бабіш вже заявив, що якщо це станеться, заборона на продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння стане однією з основних тем, які його країна буде піднімати.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!