Українцям пропонують “липові” євробляхи за півціни: беруть гроші вперед і зникають

В Україні процвітає нова шахрайська схема, попастися може кожен

0
1215

У мережі поширюється нова схема шахраїв. Вони нібито продають авто з пробігом за половину ринкової ціни. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на телеканалі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

У соцмережах все частіше можна зустріти фейкові сторінки, власники яких позиціонують себе як працівники складів митниці та реалізатори авто-, мото-та іншої техніки, нібито конфіскованої на кордоні. Усе, що потрібно зробити, аби машина стала вашою — скинути передоплату. Але отримавши кошти, аферисти перестають виходити на зв’язок.

Схема проста, але напрочуд ефективна. Постраждалих так багато, що реальні митники почали попереджати про небезпеку на урядових сайтах: «Закликаємо не довіряти шахраям і користуватися інформацією лише з перевірених джерел».

Експерти припускають, що приводом активізації шахраїв стала масова конфіскація «євроблях».

Щоб убезпечити себе від дій аферистів, фахівці радять купувати конфісковані митниками авто лише через офіційну систему електронних торгів арештованого майна — СЕТАМ. «Митниця станом на сьогодні на Фейсбук-сторінці і у себе на сайті нічого не публікує. Ці функції передали державній виконавчій службі та СЕТАМу», — каже адвокат Іван Казачук.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!