Заміна для евакуаторів: поліція закупить блокатори для коліс:

0
406
Wheel lock the car for safety the theft.

Раніше блокатори намагалися використовувати в ДАІ, але тоді ініціатива провалилася через прогалини в законодавстві, пише auto.bigmir.net.

Найближчим часом, в Україні можуть почати по-новому карати порушників паркування. Йдеться про використання блокаторів замість евакуаторів. Тендер на закупівлю блокаторів уже з’явився в системі ProZorro, хоча процедури, як повинно проходити блокування і розблокування поки не прописана.

Відповідний тендер на закупівлю 400 блокаторів оголосили в Державному інфраструктурному агентстві. На закупівлю блокаторів хочуть витратити близько 600 тис. грн. Таким чином, один блокатор обійдеться бюджету в 1500 гривень. Необхідність в нових засобах покарання водіїв з’явилася після того, як евакуатори дискредитували себе через корупційний скандал.

У КУпАП сказано, що автомобіль можна затримати на місці порушення правил парковки за допомогою спеціальних блокаторів, а не тільки за допомогою евакуатора. Крім порушення правил паркування, блокіратори зможуть використовувати якщо водій за кермом авто їздить без документів або в стані сп’яніння.

У той же час, вже зараз до того, що блокує є як мінімум два серйозні питання. По-перше, не прописана процедура блокування і розблокування коліс автомобілів. По-друге, блокатори будуть закуповувати за завищеною в два рази ціною. Так в роздрібному продажі подібні пристрої можна купити за ціною від 750 до 933 грн, в той час, як держбюджету нові “іграшки” поліції обійдуться в 1500 грн за штуку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!