Компанія Xiaomi офіційно зайнялася електромобілями

0
50
Китайський автовиробник вступив «у важливу фазу розвитку», зареєструвавши бізнес з розробки електромобілів.

Як стало відомо журналістам speedme.ru з  офіційного прес-релізу компанії, підрозділ китайського бренду, яка отримала нехитру назву Xiaomi EV, має статутний капітал близько 1,55 млн доларів і в ньому вже працює 300 співробітників. На тлі новин про запуск виробництва акції Xiaomi на торгах 1 вересня дорожчали, на максимумі зростання доходив до 2 відсотків.

При цьому підрозділ, відповідальний за розробку електрокарів, існує близько 5 років, за які провело призначене для користувача дослідження і поспілкувалися з партнерами по індустрії. Тепер же компанія готується представити свій перший електрокар.

Раніше ми повідомляли, що електромобіль компанії Xiaomi отримає технологію автономного управління 4-го рівня. Іншими словами, він зможе їздити і без водія. Однак, в деяких ситуаціях системі автопілота знадобиться допомога людини.

Підтримку компанії Xiaomi надасть бренд Great Wall Motors. Відзначимо, що у бренду Apple поки немає союзника серед автовиробників. Є можливість, що американська компанія буде працювати з Foxconn: одним зі своїх головних партнерів по випуску iPhone.

Крім того, 25 серпня Xiaomi оголосила про придбання компанії Deepmotion Tech, що займається технологіями автономного водіння. Це свідчить про те, що Група почала приділяти особливу увагу розвитку технологій і талантів, пов’язаних з автомобільною промисловістю. В даний час в Xiaomi працює 16000 інженерів, а її витрати на дослідження і розробки в 2020 році склали майже 10 мільярдів юанів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!