Volkswagen відмовився від механічних коробок передач: в чому причина

0
457

З 2023 року європейська лінійка бренду становитиме лише машини з двома педалями.

Механічні коробки передач поступово відходять в історію: зокрема, про відмову від класичної трансмісії вже оголосив Volkswagen. Про це повідомляє Автопортал.

У німецької марки повідомили, що з 2023 року європейська лінійка бренду становитиме лише машини з двома педалями. При цьому до 2030 року VAG попрощається з «механікою» на всіх ринках – США, Китай і ін.

Причин такого рішення дві. Перша – покупці автомобілів вже давно віддають перевагу АКПП, і частка машин з механічними коробками зменшується з кожним роком. Друга – банальна електрифікація. У період з 2033 по 2035 рік на більшості основних ринків Volkswagen має намір поховати паливні машини, замінивши їх електромобілями – а останнім, як відомо, МКПП просто не потрібні (в основному вони використовують одноступінчатий редуктор, рідше – двоступеневий).

Уже відомо, що першою моделлю Volkswagen, яка залишиться без «механіки», стане оновлений Tiguan (продається в Європі). Інші ж машини теж збережуть МКПП до кінця свого життєвого циклу. Серед них – останні Golf 8 GTI і Golf 8 R, а також недавно вийшла (в США) оновлена ​​Jetta і її спортивна версія GLI.

Втім, не виключено, що Volkswagen все ж залишить в строю «механіку» на тих ринках, де електрифікація не є метою. До таких належать, наприклад, країни Південної Америки, Африки і Росія.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!