Volvo і Volkswagen скорочують виробництво: названо причину

0
220

Глобальний дефіцит дістався і до найбільших виробників автомобілів в світі. Їм довелося призупинити заводи

Найбільші в світі виробники автомобілів офіційно заявили про те, що дефіцит мікрочіпів дістався і до них. Наприклад, найбільший в світі завод компанії Volkswagen, розташований в Вольфсбурзі, змушений перейти на скорочений робочий день – замість трьох змін тепер він буде працювати всього в одну. Поки що представники компанії заявили, що дане рішення поширюється лише на один тиждень (з 23 по 27 серпня), але вони додали, що ситуація з поставками чіпів вплине і на подальший розвиток ринку автомобілів. Варто зазначити, що на даному заводі трудиться 60 тисяч чоловік, певну частину яких, мабуть, відправлять у відпустку.

Більш того, деякий час назад компанія Audi, яка теж входить до складу концерну Volkswagen, повідомила про те, що припиняє на своєму головному заводі відразу три лінії виробництва. Одна закривається на переобладнання для збірки електрокарів, дві інших закривають через відсутність тих самих мікросхем. Аналогічна ситуація тепер наздогнала і компанію Volvo Cars – якщо компанія Volkswagen скоротила виробництво до однієї третини, то Volvo повністю припинить збірку на шведському заводі в Торсланді.

«Через поточну ситуацію з нестачею матеріалів, викликану глобальним дефіцитом і новими спалахами коронавірусу, Volvo Cars вирішила призупинити виробництво в Торсланді на тиждень з 30 серпня по 3 вересня», – йдеться в офіційному повідомленні Volvo.

І хоча в минулому році обидва виробники демонстрували помітне зростання рівня продажів, а Volvo зовсім показала один з кращих звітних періодів, тепер прогнози аналітиків менш позитивні. За даними експертів, через брак мікрочіпів цикл виробництва автомобіля збільшився до 20 днів, а це, швидше за все, призведе до підвищення вартості автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!