Новини

Українцям розповіли, як їх обманюють в автосалонах

Share

Про найпоширеніші способи обману покупців в автосалонах нам розповів очільник компанії Autolist Андрій Оробець. Описані ним схеми передбачають кримінальну відповідальність, але, незважаючи на це, деякі продавці не соромляться їх застосовувати, пише Avtosota.

Часто в рекламі, оголошеннях або під час переговорів з потенційними клієнтами по телефону вказуються занижені ціни на автомобілі. В результаті ж покупцеві пропонують підписати договір купівлі-продажу, де вартість виявляється набагато вищою. Це йде врозріз із законом про захист прав споживачів і є дезінформацією.

«Непоодинокі ситуації, коли ще до показу автомобіля або укладення договору-купівлі продажу продавець наполягає на укладенні попереднього договору з передачею початкового внеску або взагалі хоче забрати більшу частину суми під розписку без конкретних умов», – каже Оробець.

Ще одна поширена схема – це нав’язування послуг, супутніх робіт і товарів. При цьому в законах обмовляється, що покупка одного товару (в даному випадку конкретного автомобіля в певній комплектації) не може бути взаємозалежна з придбанням інших товарів і замовленням послуг. Якщо вам будуть нав’язувати подібні схеми (незалежно від того, що і де ви купуєте), то є всі підстави звернутися на гарячу лінію захисту прав споживачів – 0443647780.

Найбільш неприємним для покупців автомобілів способом обману Оробець назвав махінації з відсотковою ставкою по кредиту: на словах обіцяється один відсоток, а в договорі вказується інший. Це веде до великих і часто непосильних переплат за товар, які тривають не один рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

В Європі впроваджують новий дорожній знак

Інформаційний знак у формі білого ромба на синьому тлі не позначає смугу для автомобілів Renault.…

04.05.2024

Найдоступніший електромобіль Tesla показали у мережі

Найдешевший новий електромобіль Tesla багато покупців очікували за ціною близько 25 000 доларів. Розмови про…

04.05.2024

У Кабміні готують нові правила для водіїв – заборонять продавати авто

Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується запровадити норму, яка…

04.05.2024

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024

Red Bull розсекретив дату дебюту власного гіперкара RB17

У 2025 році після 19 років роботи гоночна команда Red Bull Racing втратить свого геніального…

04.05.2024

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024