Компанія Apple випустить своє перше авто: деталі

Задум про створення Apple iCar з'явився в 2015 році.

0
163

У 2015 році вперше стало відомо про розробку Apple iCar, але офіційно компанія не заявляла про випуск свого безпілотника. Зараз, за даними корейської преси, Apple домовляється про спільний випуск з SK і LG, повідомляє « Infocar ».

Восени 2015 року стало відомо, що компанія Apple працює над створенням власного автомобіля. Засоби масової інформації писали, що над проектом, який назвали Project Titan, працювали 600 інженерів під керівництвом головного дизайнера Apple Джоні Айва. Повідомилося, що компанія при виробництві машин буде застосовувати свої вже існуючі напрацювання – сенсори, акумулятори та програмне забезпечення.

iCar повинен був стати повністю автономним, тобто управлятися автопілотом. Пізніше чутки щодо створення автомобіля вщухли, і в компанії нібито задумалися про створення самого автопілота, який продаватимуть автомобілебудівним концернам. Однак новини про те, що Apple все ж проектує власну машину, з тих пір регулярно з’являлися в ЗМІ.

У 2019 компанія звільнила 200 співробітників, які були зайняті в проекті Titan, але це було пояснено планової реструктуризацією та перенаправленням робочих на інші проекти.

У минулому році компанія запатентувала дві технології, які допомагають зробити лобове скло машини більш «розумним» – вони дозволяли в потрібний момент затемнювати скло автомобіля. Тематичні видання зв’язали патенти на ці технології з планами Apple випустити свою машину.

Пізніше журналісти писали як про плани компанії при випуску автомобіля кооперуватися з автомобілебудівними концернами (Hyundai, Nissan і інші), так і про припинення роботи в цьому напрямку. Зокрема, ЗМІ писали про переговори з SK Group і LG Electronics, однак це поки також залишається на рівні чуток і інсайдерських даних.

Виходячи з останньої інформації, представники Apple їздили в Південну Корею, де домовлялися з майбутніми партнерами по випуску iCar. За даними Korea Times, йдеться про кооперацію з LG, SK, Hanwha і канадської Magna International. Але переговори поки нібито знаходяться на початковій стадії, і представники цих компаній не змогли підтвердити будь-яку кооперацію з Apple.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!