Renault буде випускати бюджетні гібридні автомобілі

Французький автогігант буде випускати недорогі гібридні автомобілі на платформі китайської компанії Geely.

0
61

Renault Group і Geely Holding Group оголосили про підписання меморандуму про взаєморозуміння. Французький автогігант в рамках цієї співпраці буде випускати недорогі гібридні автомобілі на платформі китайської компанії Geely. Про це повідомляє Today.

Зараз у Renault є платформи CMF-BEV і CMF-EV. На них можна випускати електромобілі різних сегментів. Однак про виробництво на них гібридних машин мова ніколи не йшла. Мабуть, ці платформи для них не підходять.

Цілком можливо, що Geely передасть французькому автогігантові в користування одну з версій платформи CMA, яка була створена разом з Volvo. На цій платформі, до речі, побудовані гібридні автомобілі суббренда Lynk & Co. Однак поки офіційно про це нічого не сказано.

Нагадаємо, раніше Renault вже співпрацював з одним китайським автовиробником – Dongfeng. Після того, як партнерство між ними закінчилося, французи стали втрачати свої позиції в Китаї, який є найбільшим автомобільним ринком в світі.

Співпраця з Geely дозволить Renault повернути втрачені позиції в Піднебесній, а Geely зможе локалізувати свої моделі на потужностях заводу Renault Samsung Motors в Південній Кореї.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!