Новини

Стало відомо, коли випустять новий Dacia Duster

Share

Найбільш популярний позашляховик на ринку Європи, Dacia Duster, був недавно оновлений , що є одним з перших кроків в плані румунського виробника на наступні кілька років. Він включає висновок на ринок декількох нових моделей, в тому числі Duster третього покоління.

У 2022 року Dacia запропонує своїм покупцям нову 7-місну модель, яка прийде на зміну Lodgy. Його дизайн буде виконаний в стилі кросовера / позашляховика, а деякі деталі будуть використані в наступному Дастера, поява якого на європейських ринках заплановано на 2024 рік.

Фактично, румуни будуть розробляти дві моделі одночасно – третій Duster і більший Bigster, який вийде на рік пізніше. На даний момент обидва кроссовера мають заводські коди P1310 і R1310 і будуть побудовані на одній платформі – CMF-B, яка є розвитком архітектури нового Sandero.

Дві майбутні моделі позашляховиків отримають новий логотип Dacia, що складається з букв DC. У нових Duster і Bigster буде багато спільних елементів дизайну, а передня частина і решітка радіатора будуть ідентичні.  

Велика частина інтер’єру також буде повторена, але все ж будуть відмінності, так як Duster матиме 5 місць (2 + 3 місця), а Bigster – 7 (2 + 3 + 2).

Що стосується силової установки, Duster III отримає новий 1,2-літровий 3-циліндровий бензиновий двигун HR12, який буде працювати разом з 48-вольтової «м’якої» гібридною системою. Наступне покоління кросовера не буде доступна з дизельними двигунами, а в якості їх альтернативи буде запропонована гібридна система E-Tech від Renault. Зараз він використовує 1,6-літровий безнаддувний бензиновий двигун, але в 2024 році випущено нове покоління з 1,8-літровим двигуном.

Таким чином, Duster стане першою моделлю Renault-Dacia з новим гібридним агрегатом, який буде встановлюватися на більший Bigster. Гібридна система буде доступна в двох версіях – стандартної і завантажувального (plug-in).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Hyundai i30 2024 готовий змінити ринок доступних автомобілів у Європі

Hyundai i30 2024 готовий до запуску на іспанському ринку Ця модель швидко стала однією з…

06.05.2024

Українцям розповіли про наслідки за несплату штрафів за порушення ПДР

Українські водії мають два тижні, щоб заплатити штраф. Якщо вони зроблять це протягом перших 10…

06.05.2024

Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд…

06.05.2024

Найнадійніші та ненадійніші автомобільні марки за версією європейців

Усі звикли до того, що більшість рейтингів надійності автомобілів публікується незалежними американськими аналітичними виданнями на…

06.05.2024

Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в…

06.05.2024

Hyundai відкладає запуск оновленої трирядної Creta

Hyundai відклала прем'єру оновленої Сreta із трьома рядами. Нещодавно на індійський ринок вийшла рестайлінгова Hyundai…

06.05.2024