Стало відомо, коли випустять новий Dacia Duster

0
93

Найбільш популярний позашляховик на ринку Європи, Dacia Duster, був недавно оновлений , що є одним з перших кроків в плані румунського виробника на наступні кілька років. Він включає висновок на ринок декількох нових моделей, в тому числі Duster третього покоління.

У 2022 року Dacia запропонує своїм покупцям нову 7-місну модель, яка прийде на зміну Lodgy. Його дизайн буде виконаний в стилі кросовера / позашляховика, а деякі деталі будуть використані в наступному Дастера, поява якого на європейських ринках заплановано на 2024 рік.

Фактично, румуни будуть розробляти дві моделі одночасно – третій Duster і більший Bigster, який вийде на рік пізніше. На даний момент обидва кроссовера мають заводські коди P1310 і R1310 і будуть побудовані на одній платформі – CMF-B, яка є розвитком архітектури нового Sandero.

Дві майбутні моделі позашляховиків отримають новий логотип Dacia, що складається з букв DC. У нових Duster і Bigster буде багато спільних елементів дизайну, а передня частина і решітка радіатора будуть ідентичні.  

Велика частина інтер’єру також буде повторена, але все ж будуть відмінності, так як Duster матиме 5 місць (2 + 3 місця), а Bigster – 7 (2 + 3 + 2).

Що стосується силової установки, Duster III отримає новий 1,2-літровий 3-циліндровий бензиновий двигун HR12, який буде працювати разом з 48-вольтової «м’якої» гібридною системою. Наступне покоління кросовера не буде доступна з дизельними двигунами, а в якості їх альтернативи буде запропонована гібридна система E-Tech від Renault. Зараз він використовує 1,6-літровий безнаддувний бензиновий двигун, але в 2024 році випущено нове покоління з 1,8-літровим двигуном.

Таким чином, Duster стане першою моделлю Renault-Dacia з новим гібридним агрегатом, який буде встановлюватися на більший Bigster. Гібридна система буде доступна в двох версіях – стандартної і завантажувального (plug-in).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!