Штрафмайданчик замість розмитнення: як не попастися при легалізації “євробляхи”

0
228

Все частіше українці стикаються з конфіскацією “євроблях” прямо на митних постах. І замість того, щоб розмитнити авто за пільговими умовами, у водіїв забирають їх “залізних коней”.

“Часто отримуємо дзвінки про те, що у людей забирають машини. Це пов’язано з тим, що автомобілі знаходяться в режимі тимчасового ввезення і “верблюди “(іноземні громадяни, хто завіз такі авто) мають штрафи на 170 тис. грн або постанови про конфіскацію транспортного засобу. Недосвідчені митні брокери перед заїздом в зону митного контролю не перевіряють такі авто на предмет наявності таких штрафів”, – говорить юрист Іван Казачук.

Перед тим як заганяти авто в зону митного контролю, обов’язково потрібно перевірити авто за всіма можливими (митним, поліцейським, судовим, міжнародним тощо.) базами. Потрібно знати, хто і коли завозив авто, через який пункт – останнє теж важливо, оскільки авто з РФ зараз не розмитнюють.

До того ж брокер, який проводить митне оформлення, не тільки може підвести клієнта під штраф, а й сам може на нього нарватися, зазначає Казачук.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!