Від чого залежить термін служби батареї електромобіля: подробиці

Як далеко можна проїхати на машині на одній зарядці, залежить від того, як часто акумулятори проходять повний цикл зарядки.

0
49

Продажі електромобілів в світі ростуть, але у користувачів залишається багато питань на тему батарей і особливостей їх експлуатації. Марка MG вирішила прояснити ситуацію в цій темі, – повідомляє « Аutoua.net ».

Чіткої відповіді про термін служби батареї електромобіля не існує. Це пов’язано з тим, що протягом терміну служби електромобіля на нього впливають безліч чинників. Крім того, акумулятори різних моделей і виробників сильно відрізняються між собою. Однак, як розповіла MG, існують доведені факти, якими можна оперувати перед тим як пересісти з машини з ДВС на «електричку».

Так, заряд, який може утримувати літій-іонна батарея електромобіля і, отже, то, як далеко можна проїхати на машині на одній зарядці, залежить від того, як часто акумулятори проходять повний цикл зарядки. А також від того, як часто розряджений блок знову повністю заряджається.

Якою мірою це впливає на втрату ємності акумуляторів, залежить від пробігу електромобіля і від частоти зарядки, але ніяк не пов’язане з віком машини. Теоретично акумулятор електромобіля віком 10 років може залишатися в набагато кращому стані, ніж у електромобіля п’ятирічного віку, який інтенсивно використовувався.

MG Marvel R ElectricMG Marvel R Electric – новий електрокроссовер з запасом ходу до 402 км. Представлений в задньо-і повнопривідних версіях за вартістю від 40 до 50 тисяч євро. Європейський старт продажів намічений на осінь 2021 року.

Існує кілька способів, що допомагають збільшити термін служби батареї. Перший – не використовувати всі кількість енергії, тим самим скоротити кількість циклів, через які проходять акумулятори. Рекомендується підтримувати рівень заряду від 20 до 80%.

Другий – не допускати повної розрядки. Якщо ви не збираєтеся використовувати автомобіль протягом декількох тижнів, наприклад, у відпустці, переконайтеся, що акумулятор заряджений хоча б наполовину.

Поширена думка, що часта зарядка на «швидких» станціях постійного струму шкідлива для акумуляторів, однак експерти MG стверджують, що це помилка. Під час зарядки система постійно контролює параметри струму і при необхідності, наприклад, в разі підвищення температури батареї автоматично знижує швидкість зарядки.

MG ZS EVMG ZS EV – електричний кросовер B-класу з запасом ходу 263 км (WLTP). Представлений в Європі восени 2020 року. Вартість – від 31 тис. Євро.

В електромобілях MG використовуються тягові батареї найбільшого китайського виробника літій-іонних акумуляторів CATL. Для їх розробки і виробництва SAIC Motor (володіє брендом MG) і CATL створили в 2017 році спільне виробництво.

MG також похвалилася, що починаючи з 2021 року подає на всі свої електромобілі заводську гарантію 7 років або 150 000 км пробігу (раніше було 5 років). Гарантія поширюється на весь автомобіль, включаючи компоненти електроприводу і літій-іонну батарею.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!