В Україні подешевшають електромобілі

0
655

Народний депутат фракції «Слуга народу» Галина Янченко повідомила, що Верховна Рада прийняла законопроекти №3476 і 3477, якими звільнила від оподаткування ввезення в країну електрокарів і комплектуючих до них. Про це вона заявила на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, також будуть інші пільги для екологічних видів транспорту, який працює на природному газі і біогазі.

«Дуже важливо, що ці законопроекти не тільки спрощують ввезення електрокарів, а й створюють в нашій країні умови і для виробництва таких авто і всіх видів екологічного транспорту. А враховуючи, що до 2035 року країни ЄС планують повністю перейти на екологічні види транспорту, для України це ще й шанс простимулювати створення нових виробництв, експортувати свою продукцію в ЄС. Захоплювати європейські ринки.

Серед новел законопроекту:

– Тимчасове звільнення від сплати ПДВ і мита обладнання та комплектуючих для виробництва електротранспорту, а також транспорту на природному газі і біогазі – до 31 грудня 2031 року.

– Звільнення від оподаткування прибутку вітчизняних автовиробників, які виробляють транспорт на електриці, природному газі і біогазі – до 31 грудня 2035 року », – сказано в повідомленні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!