Головна Новини Стало відомо, як водії в Україні готові боротися з пробками

Стало відомо, як водії в Україні готові боротися з пробками

0
276

В Україні 73% водіїв вважають, що зменшити пробки можна побудувавши нові дороги і розв’язки, тоді як тільки 12% погодилися б з обмеженнями на в’їзд автомобілів до центрів міст. Про це свідчать результати опитування 10 тисяч респондентів аналітичною службою OLX, повідомляє видання «Аспекти» .

При цьому ділитися своєю машиною з іншими, щоб зменшити навантаження на дорогах, готові ще менше – лише 7% водіїв.

Крім того, водії автомобілів вважають велосипеди і самокати небезпечними, а велосипедисти виїжджають на дороги через погану інфраструктуру.

При цьому 69% опитаних українців, які володіють легковим автомобілем, користуються ним щодня, 22% – беруть машину кілька разів на тиждень, 7% – сідають за кермо тільки на вихідних або кілька разів на місяць, 2% – користуються машиною по черзі з іншими членами сім’ї.

Кожен п’ятий українець вважає, що в своєму населеному пункті може потрапити в пробку навіть у вихідні. Стільки ж – негативно відноситься до виділених смугах для громадського транспорту, нібито вони тільки зменшують проїжджу частину для легкових авто. У той же час 80% все ж позитивно ставляться до цих смугах.

Нарешті, кожен третій респондент, який не має машину, планує її придбати. Тільки кожен восьмий пішохід не сідає за авто, так як вважає зручнішим громадський транспорт.

Нагадаємо, що автовиробництво за рік зросла в 2,4 рази. В Україні в червні випустили більше автомобілів у порівнянні з минулим роком, проте менше в порівнянні з травнем цього року.

Також повідомлялося, що в Україні спростили перевірку автомобілів. У поєднанні VIN-коду зашифрована інформація про виробника, характеристиках автомобіля і рік його випуску.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.