Новини

Головний конкурент Tesla: в кінці залишаться лише двоє

Share

Генеральний директор американського електромобільного стартапу Lucid Motors Пітер Роулінсон розповів про те, як зі сторони бачить свою конкуренцію з Tesla, передає teslarati.com. На його думку, битва в цьому сегменті ринку буде виграна за рахунок технологій, і до фінішу дійдуть лише двоє.

Ба більше, Пітер Роулінсон також зазначив, що кількість попередніх замовлень на модель Lucid Air вже перевищила позначку у 10 тис. заявок. Для молодого електромобільного стартапу це істотні цифри, особливо на тлі жорсткої конкуренції з боку Tesla. Цікаво, що деякі люди, які залишили передзамовлення, платили по 7 тисяч доларів початкового внеску.

На думку власника стартапу, Lucid такими темпами зможе сильно потиснути основних конкурентів та увірватися на автомобільний ринок. Водночас серед головних суперників Пітер бачить не електромобілі, а бензинові авто. Таким чином, Lucid не прагне відбирати шматок пирога у Tesla, а, скоріше, нав’язати конкуренцію старим концернам, таким як GM та Ford.

Особливий акцент Роулінсон зробив на тому, що зараз ніхто не хоче визнавати, що електромобільний світ – це, в першу чергу, гонка технологій. За його словами, зараз у цій гонці тільки один учасник – Tesla. Завданням Lucid є масштабне інвестування в технології світового класу, щоб у підсумку стати тим самим другим учасником, здатним дати бій Ілону Маску.

Нагадаємо, що Роулінсон був головним конструктором Tesla Model S. Згодом Пітер пішов з компанії, створивши власний автомобільний стартап. Восени минулого року він представив серійний седан Air, на який голова Tesla вирішив дати асиметричну відповідь у вигляді Model S Plaid, яка дебютувала у січні цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Tesla

Останні записи

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024

Opel Mokka став гібридом і не шокував ціною

Кросовер Opel Mokka вийшов на ринок у новій версії під назвою 1.2 Turbo Hybrid eDTC.…

03.05.2024

У ЄС заявили про необхідність збільшити кількість зарядних станцій для досягнення кліматичних цілей

Асоціація автовиробників Європи (ACEA) порушує тривогу щодо нестачі загальнодоступних зарядних станцій для електромобілів у Євросоюзі.…

03.05.2024

Новий Mercedes G-Class 580 тепер можна купити лише за 30 доларів

Близько тижня тому компанія Mercedes-Benz представила новий G580. Позашляховик отримав електричну технологію EQ і незабаром…

03.05.2024

Історія та спадщина: Огляд розвитку бренду Volkswagen та його впливу на автомобільну індустрію

Витоки і Початок Подорожі: Огляд становлення та розвитку бренду Volkswagen з моменту його заснування в…

03.05.2024