Головний конкурент Tesla: в кінці залишаться лише двоє

0
43

Генеральний директор американського електромобільного стартапу Lucid Motors Пітер Роулінсон розповів про те, як зі сторони бачить свою конкуренцію з Tesla, передає teslarati.com. На його думку, битва в цьому сегменті ринку буде виграна за рахунок технологій, і до фінішу дійдуть лише двоє.

Ба більше, Пітер Роулінсон також зазначив, що кількість попередніх замовлень на модель Lucid Air вже перевищила позначку у 10 тис. заявок. Для молодого електромобільного стартапу це істотні цифри, особливо на тлі жорсткої конкуренції з боку Tesla. Цікаво, що деякі люди, які залишили передзамовлення, платили по 7 тисяч доларів початкового внеску.

На думку власника стартапу, Lucid такими темпами зможе сильно потиснути основних конкурентів та увірватися на автомобільний ринок. Водночас серед головних суперників Пітер бачить не електромобілі, а бензинові авто. Таким чином, Lucid не прагне відбирати шматок пирога у Tesla, а, скоріше, нав’язати конкуренцію старим концернам, таким як GM та Ford.

Особливий акцент Роулінсон зробив на тому, що зараз ніхто не хоче визнавати, що електромобільний світ – це, в першу чергу, гонка технологій. За його словами, зараз у цій гонці тільки один учасник – Tesla. Завданням Lucid є масштабне інвестування в технології світового класу, щоб у підсумку стати тим самим другим учасником, здатним дати бій Ілону Маску.

Нагадаємо, що Роулінсон був головним конструктором Tesla Model S. Згодом Пітер пішов з компанії, створивши власний автомобільний стартап. Восени минулого року він представив серійний седан Air, на який голова Tesla вирішив дати асиметричну відповідь у вигляді Model S Plaid, яка дебютувала у січні цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!