З’явились подробиці щодо електромобіля Tesla за 25 000 доларів

0
736

Ще минулого року голова Tesla Ілон Маск анонсував бюджетний електромобіль, який продаватимуть (згідно з очікуваннями) приблизно за 25 000 доларів. Тепер з’явились подробиці щодо цієї моделі – їх опублікувало британське видання Autocar.

Так, повідомляється, що майбутня новинка може отримати назву Model 2. За типом кузова це буде хетчбек. Його завданням стане завоювання позицій в тому сегменті, де панують Volkswagen ID 3 та Nissan Leaf.

За планами хетч Tesla має надійти у продаж до 2023 року. Його поява стане переходом виробника із суто преміального сегменту ринку в доступний. Грубо кажучи, цей перехід намітився ще з моменту дебюту Model 3, яка стала одним із бестселерів європейського ринку, постійно утримуючи лідерські позиції. Проте для того, щоб максимально охопити аудиторію, Tesla все ж потрібна ще дешевша модель.

Досягти низької собівартості Model 2, як стверджується, допоможе батарея нового типу – з нею виробничі витрати повинні знизитись на 50%, водночас запас ходу, навпаки, збільшиться на 16%.

Наразі точно відомо, що перспективний електрохетч з’явиться після запуску тягача Semi, пікапа Cybertruck та гіперкара Roadster.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!