Volkswagen ID.4 не виправдав очікування по продажах (Фото)

0
35

На новому для себе ринку німецький електрокар продається гірше, ніж планувалося. За перші місяці було продано всього кілька тисяч одиниць.

Випуск електромобілів Volkswagen на базі MEB в Китаї просувається повільніше, ніж очікувалося. Компанія підготувала величезні виробничі потужності з двома партнерами по спільному підприємству – FAW і SAIC, але після перших кількох місяців продажу ID.4 ледь перевищують 1000 машин на місяць.

Reuters повідомляє про «зухвало повільний запуск»: в травні було продано всього 1213 одиниць ID.4, це менше, ніж в квітні, приблизно на 200 одиниць. А з моменту запуску продажів ця цифра досі не перевищила 5 тисяч примірників. Модельний ряд Volkswagen складається з двох ID.4, а пізніше в цьому році буде розширено двома ID.6.

Цікаво, що сам автовиробник заявляє, що впровадження ID.4 йде, як і очікувалося. Однак джерела Reuters вказують, що потужності заводів працюють нижче 10% і що кожна версія ID.4 повинна була продаватися по 50 000-60 000 одиниць на рік. Причому в Європі Volkswagen ID.4, схоже, непогано продається.

«Продажі далеко не виправдовують первинних надій», – заявили відразу чотири джерела, які знаються на цьому питанні.

Для порівняння, продажу Tesla Model Y перевищили 6000 за перші два місяці, а за п’ять місяців електрокросс розійшовся тиражем понад 30 тисяч одиниць.

Серед причин такого млявого старту експерти називають жорстку конкуренцію між електромобілями в Китаї, відсутність інтелектуальних функцій в порівнянні з конкурентами і перехід на модель агентських продажів. В даний час німці збираються розширити мережу своїх шоу-румів в Китаї більш ніж до ста точок до кінця 2021-го. Зараз їх всього 12. Кількість торгових агентів виросте від 825 до більш 1000. Чи поліпшить цей крок продажі, дізнаємося в кінці року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!