Новини

Експерти порівняли автомобільні штрафи в різних країнах Європи

Share

Найсуворіші правила щодо нетверезих водіїв існують у багатьох країнах Східної і Південно-Східної Європи. У Чеській Республіці, Угорщині, Словаччині та Румунії встановила обмеження 0,0 проміле. У багатьох країнах штрафи можуть бути дуже високими. У Великобританії, наприклад, немає верхньої межі, в Данії штраф може становити місячний заробіток. Правопорушників, які зловживають алкоголем, також розщедритися в Швейцарії (від 545 євро), Італії (від 535 євро) і в Хорватії (від 405 євро).

Найбільші штрафи за перевищення швидкості виплачуються в Норвегії, Швеції, Італії та Швейцарії. Той, хто їде в Норвегії на 20 км / год швидше встановленого ліміту, повинен очікувати штраф в розмірі понад 460 євро. У Швеції те ж порушення коштує понад 235 євро. Але при перевищенні швидкості на 50 км / г штрафи відразу зростають в рази. В Австрії, наприклад, ви отримуєте штраф до 2180 євро, в Іспанії – від 600 євро, а в Швейцарії вам доводиться мати справу з більш ніж 60 денними ставками залежно від щомісячного заробітку.

Проїзд на червоне світло світлофора також може спустошити бюджет невеликого міста. Так, штраф за це порушення становить 405 євро і більш в Хорватії, 670 євро в Норвегії та 700 євро в Греції.

Неправильна парковка теж може коштувати великих грошей. В Угорщині це особливо дорого – до 275 євро, в Румунії – до 230 євро, а в Іспанії – до 200 євро.

ADAC відзначає, що всі країни-члени ЄС в даний час здійснюють взаємне визнання і приведення у виконання штрафів. Тому, в принципі, штрафи з усіх країн ЄС також можуть бути стягнуті в Німеччині в обов’язковому порядку або на кордоні, коли ви повертаєтеся з Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024

Opel Mokka став гібридом і не шокував ціною

Кросовер Opel Mokka вийшов на ринок у новій версії під назвою 1.2 Turbo Hybrid eDTC.…

03.05.2024

У ЄС заявили про необхідність збільшити кількість зарядних станцій для досягнення кліматичних цілей

Асоціація автовиробників Європи (ACEA) порушує тривогу щодо нестачі загальнодоступних зарядних станцій для електромобілів у Євросоюзі.…

03.05.2024

Новий Mercedes G-Class 580 тепер можна купити лише за 30 доларів

Близько тижня тому компанія Mercedes-Benz представила новий G580. Позашляховик отримав електричну технологію EQ і незабаром…

03.05.2024

Історія та спадщина: Огляд розвитку бренду Volkswagen та його впливу на автомобільну індустрію

Витоки і Початок Подорожі: Огляд становлення та розвитку бренду Volkswagen з моменту його заснування в…

03.05.2024

Audi розповіла про новинки, заплановані на 2024 рік

У керівництві Audi впевнені, що на компанію чекає важкий рік. Причини звучать банально – проблеми…

03.05.2024