Експерти порівняли автомобільні штрафи в різних країнах Європи

0
268

Найсуворіші правила щодо нетверезих водіїв існують у багатьох країнах Східної і Південно-Східної Європи. У Чеській Республіці, Угорщині, Словаччині та Румунії встановила обмеження 0,0 проміле. У багатьох країнах штрафи можуть бути дуже високими. У Великобританії, наприклад, немає верхньої межі, в Данії штраф може становити місячний заробіток. Правопорушників, які зловживають алкоголем, також розщедритися в Швейцарії (від 545 євро), Італії (від 535 євро) і в Хорватії (від 405 євро).

Найбільші штрафи за перевищення швидкості виплачуються в Норвегії, Швеції, Італії та Швейцарії. Той, хто їде в Норвегії на 20 км / год швидше встановленого ліміту, повинен очікувати штраф в розмірі понад 460 євро. У Швеції те ж порушення коштує понад 235 євро. Але при перевищенні швидкості на 50 км / г штрафи відразу зростають в рази. В Австрії, наприклад, ви отримуєте штраф до 2180 євро, в Іспанії – від 600 євро, а в Швейцарії вам доводиться мати справу з більш ніж 60 денними ставками залежно від щомісячного заробітку.

Проїзд на червоне світло світлофора також може спустошити бюджет невеликого міста. Так, штраф за це порушення становить 405 євро і більш в Хорватії, 670 євро в Норвегії та 700 євро в Греції.

Неправильна парковка теж може коштувати великих грошей. В Угорщині це особливо дорого – до 275 євро, в Румунії – до 230 євро, а в Іспанії – до 200 євро.

ADAC відзначає, що всі країни-члени ЄС в даний час здійснюють взаємне визнання і приведення у виконання штрафів. Тому, в принципі, штрафи з усіх країн ЄС також можуть бути стягнуті в Німеччині в обов’язковому порядку або на кордоні, коли ви повертаєтеся з Європи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!