Водіїв попередили про нові штрафи поліції

З початком літнього періоду з'явилися нові штрафи для вантажівок.

0
66

У спеку під важкими автомобілями розпечений асфальт може руйнуватися. Тому для збереження доріг на літній період вводяться обмеження на рух великовагових транспортних засобів, за порушення яких водії будуть оштрафовані, повідомляє «Твоя Машина» .

Такі заборони можуть бути встановлені за рішенням місцевої влади. При цьому уздовж дороги повинні бути встановлені відповідні попереджувальні знаки із зазначенням температури повітря, при якій заборонено рух вантажівок. За порушення штраф складе 340 грн.

Також є постійні температурні обмеження: вдень машинам масою понад 24 тонн і навантаженням на вісь 7 тонн заборонено пересуватися при температурі повітря вище +28 С °. При цьому установка дорожніх знаків не обов’язкова, але штраф складе 510 грн. Також машину можуть відправити на штрафмайданчик.

Обмеження не діють на вантажівки, які перевозять небезпечні, швидкопсувні вантажі, живих тварин і птахів.

Працівники поліції повинні зібрати докази порушення, зокрема може бути підтверджена інформація про температуру повітря на конкретній ділянці дороги. Вага вантажівки при цьому може бути зафіксований за даними товарно-транспортної накладної або шляхом фактичного зважування в пункті габаритно-вагового контролю.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!