Toyota готує водневі двигуни для серійних автомобілів

Toyota оцінює можливість використання двигунів на водні в якості альтернативи тотальної електрифікації.

0
130

Японська компанія недавно представила Corolla, що працює на водні, в 24-годинній гонці на витривалість на Fuji Speedway в Японії, використовуючи злегка модифіковану версію 1,6-літрового трьохциліндрового двигуна GR Yaris з турбонаддувом в рамках своєї програми випробувань. Гоночний автомобіль провів на трасі трохи менше половини гонки, а решта 12 годин знадобилися на ремонт і заправку воднем, але генеральний директор Акіо Тойода оголосив гонку успішною.

«Ми зіткнулися з безліччю проблем, але завдяки наполегливим зусиллям всіх ми завершили гонку на машині майже на етапі тестування. Я вважаю, що було зроблено багато висновків, тому що ми підготували машину до цієї гонки », – заявив топ-менеджер.

Програма розвитку водневих силових агрегатів Toyota є частиною її амбітної стратегії по скороченню викидів вуглекислого газу на 90% до 2050 року в порівнянні з рівнем 2010 року. Компанія вже виробляє один з двох серійних легкових автомобілів з водневим двигуном, Mirai, але 24-годинні випробування на витривалість показують, що водневі автомобілі можуть використовувати більш традиційні силові агрегати замість спеціальних установок на електрифікованих паливних елементах (FCEV).


Головний інженер проекту Наоюкі Сакамото натякнув на комерційні наслідки програми:

«Toyota вважає, що наша відповідальність полягає в тому, щоб надати кілька варіантів для кожного клієнта. Мета цього проекту – вивчити нові варіанти переходу на нульовий рівень викидів вуглецю ».

За словами Сакамото, демонстрація потенціалу водневих двигунів внутрішнього згоряння в умовах автоспорту дозволяє Toyota «розглядати проблеми» швидше, ніж в традиційних циклах розробки серійних автомобілів. Toyota продовжить демонструвати і розвивати цю технологію в автоспорті з метою оцінки можливості її виробництва.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!