Audi c 2026 року перейде на випуск електромобілів

0
39

Компанія Audi має намір повністю відмовитися від виробництва автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ) до 2033 року. Останню в своїй історії модель з ДВЗ виробник представить в 2026 році, всі наступні машини бренду будуть оснащуватися чисто електричною силовою установкою.

Голова ради директорів і головний інженер Audi Маркус Дюсманн на зустрічі з топ-менеджерами та представниками профспілки розповів, що в 2026 році компанія повинна повністю завершити розробку автомобілів з традиційними ДВЗ. Після цього терміну в Audi сконцентруються на створенні моделей з електричними силовими установками.

Іншими словами, через п’ять років Audi почне виводити зі своєї продуктової лінійки бензинові та дизельні автомобілі. У довгостроковій перспективі Audi планує досягти нульових викидів вуглекислого газу не пізніше 2050 року.

При цьому Маркус Дюсманн уточнив, що Audi продовжить удосконалювати актуальні ДВС, щоб відповідати новим екологічним нормам в Європі.

Передбачається, що останнім «великим» мотором в історії компанії Audi стане бензиновий агрегат W12, яким укомплектують найбільш розкішну версію седана A8. Такий автомобіль будуть випускати під брендом Horch.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!