Найбільш екстремальна Tesla різко підскочила в ціні

Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) вважають, що уряду Норвегії потрібно обкласти податком дорогі електрокари.

0
82

Найшвидший, найпотужніший і найбільш інноваційний Tesla вже присутній на ринку. Компанія з Пато Альто офіційно представила Model S Plaid, яка замінює попередню топову версію Performance в лінійці виробника. Після відмови від випуску Plaid + це буде самий технологічний флагман марки.

Седан оснащений системою Palladium, яка складається з трьох електродвигунів і розвиває загальну потужність 1020 к.с. Їх досить, щоб розігнати електромобіль до 100 км / год з місця за 1,99 секунди і проїхати 1/4 милі за 9,23 секунди на швидкості 249,4 км / г в фіналі. Максимальна швидкість S Plaid становить 322 км.

Технологічних нововведень в моделі багато, головне з яких полягає в тому, що це перший стандартний автомобіль, в якому використовуються електродвигуни з карбоновими роторами. Цього важко досягти, оскільки вуглець і мідь мають різні швидкості теплового розширення, але дозволяють досягти більш високої потужності.

Перед виходом на ринок автомобіль зазнав деяких змін в зовнішності, що дозволило поліпшити аеродинаміку. Коефіцієнт лобового опору складає 0,208, що є рекордом серед серійних автомобілів.

Пробіг з одного підзарядкою становить 628 км, а при використанні спеціального терміналу підзарядка до 300 км досягається всього за 15 хвилин. Седан також отримав новий тепловий насос, який на 30% ефективніше того, який використовується в Model S, і вимагає на 50% менше енергії для обігріву кабіни.

У плані комфорту автомобіль обладнаний більш товстим склом, який поліпшує звукоізоляцію, а також має нову аудіосистему з 22 динаміками потужністю 920 Вт. Був встановлений новий користувальницький інтерфейс, оснащений процесорами AMD, які також присутні в ігрових консолях останнього покоління, таких як PlayStation 5.

Старт топової версії Model S почнеться з виробництва 100 одиниць в тиждень і досягне 1000 одиниць в тиждень до третього кварталу року. Ціна для США становить 129 000 доларів, що на 10 000 доларів більше, ніж було оголошено раніше в цьому році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!